S AnimationO AnimationN AnimationX Animation
OΛΑ ΤΑ ΕVENTS ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΛΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ LINK

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΩ

Περιοχές Ελεύθερης Διασκέδασης τώρα...

Η παρέμβαση της "Οικολογικής Παρέμβασης" σχετικά με τον παραλογισμό του κλεισίματος της μουσικής στις 12, δηλαδή την ώρα που ξεκινά η διασκέδαση, μας δίνει την ευκαιρία να ξαναβάλουμε για συζήτηση ένα θέμα που το παλεύουμε από το 1998 με γραπτά κείμενα και συνεχείς παρεμβάσεις. Ο τουρισμός στο νησί μας γιγαντώθηκε όταν οι πελάτες είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να απολαύσουν το ποτό τους σε ανοιχτό χώρο, Στα μπαράκια, στη Πορφυρίου, στη Καρδάμενα. Οι πελάτες της κατηγορίας αυτής είναι που έδιναν ζωή στα μικρά ξενοδοχειακά συγκροτήματα, στα εστιατόρια και σε κάθε είδους μικροεπιχειρήσεις. Από την ώρα που ο κάθε Καϊσερλης, ο κάθε Μπίλλης, ο κάθε Κυρίτσης επέβαλαν να κλειστούν σε ηχομονωμένα και κλιματιζόμενα καταστήματα, χάσαμε κάθε συγκριτικό πλεονέκτημα και μαζί και τους πελάτες. Όλο το σύστημα άρχισε να δουλεύει για ελάχιστους ιδιοκτήτες Κέντρων Διασκέδασης, που με κάθε τρόπο θέλουν να μονοπωλήσουν τη διασκέδαση και να κρατήσουν στη ζωή επιχειρήσεις που δε τις θέλει η αγορά. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι στη Καρδάμενα, δε χορηγούν ούτε καν άδειες για ίδρυση νέων κέντρων διασκέδασης, προκειμένου να διατηρηθούν τα υπερκέρδη τριών επιχειρηματιών.

Επιτέλους ας πάψουμε να εθελοτυφλούμε και να αυτοκαταστρεφόμαστε. Ριζική απλούστευση και αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τα καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κατάργηση των πάσης φύσεων αστυνομικών διατάξεων που έχουν φτιαχτεί για να εκβιάζονται οι επιχειρήσεις. Αποποινικοποίηση της λειτουργίας τους και του επιχειρείν. Κανένα κλείσιμο καταστήματος για οποιοδήποτε λόγο. Η βαρβαρότητα της στέρησης του δικαιώματος για εργασία πέρα από αντισυνταγματική, είναι κατασκεύασμα αρρώστων εξουσιομανών προσωπικοτήτων.

Η σημαντικώτερη όμως παρέμβαση είναι η θέσπιση "Περιοχών Ελεύθερης Διασκέδασης" (ΠΕΔ) άμεσα. Μουσική χωρίς χρονικούς περιορισμούς, ανοικτές πόρτες, άδειες μουσικής διαρκούς ισχύος που θα εκδίδονται παράλληλα με τις άδειες των καταστημάτων, αντιμετώπιση των εκβιασμών και της δεσπόζουσας θέσης της ΑΕΠΙ, είναι τα ελάχιστα που πρέπει να ισχύουν για να πετύχει ο θεσμός. Στα Μπαράκια, στη παραλία της Καρδάμενα και όπου αλλού το ζητήσει η αγορά...
Είναι ο μόνος και αποδεδειγμένα πετυχημένος τρόπος για να ξαναζωντανέψουν τα ξενοδοχεία πόλης και να επιστρέψουν οι Σκανδιναβοί που χάσαμε. Επιτέλους ας καταλάβουν οι ιθύνοντες ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών μας ελάχιστα γνωρίζει ή νοιάζεται για τον Ιπποκράτη και την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων. Άλλωστε τα υποβαθμισμένα διαμερίσματα της Καρδάμενας δεν μπορούν να προσελκύσουν καλύτερους πελάτες. Αν η συνεχίσουμε να σερνόμαστε πίσω από τις επιθυμίες και τα συμφέροντα των ελάχιστων ιδιοκτητών κέντρων διασκέδασης και της γνωστής γραφικής "Α------ς", τότε θα αναζητούμε διαρκώς τους ανύπαρκτους ποιοτικούς πελάτες, οδηγούμενοι καθημερινά στη καταστροφή. Οι δημοτικές παρατάξεις πρέπει να δεσμευθούν ξεκάθαρα για το καυτό αυτό ζήτημα και οι επιχειρηματίες να στηρίξουν με τη ψήφο τους όσους μπορούν να βάλουν τέλος στους εκβιασμούς και την ομηρία τους.

ΕΚΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΤΙΝΟΥΝ ΙΔΕΕΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΠΟΥ; Ο ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΤΖΟΥΜΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΦΑΞΕΙ ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΤΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ!!!